Crosstrainers Gyms
Homestudios
Hometrainers
Ergometers
Jacuzzis
Whirlpools
Klein Fitness
Accesoires
Loopbanden Powerplate
Trilplaten
Roeitrainers
Indoor rowers
Saunas
Infraroodcabines
SpinningbikesInfrasmart Infrarood cabine Infraroodcabine Infrarood cabines

Het gebruik van een Infraroodcabine is een uitstekende aanvulling op deze bewuste en verantwoorde levenswijze

Waarom adviseren wij een infraroodcabine?

Tegenwoordig proberen we bewuster en gezonder te leven. Daarom letten we steeds beter op dat we eten en drinken, roken we niet en proberen meer te bewegen.

Het gebruik van een Infraroodcabine is een uitstekende aanvulling op deze bewuste en verantwoorde levenswijze. Het levert een positieve bijdrage aan uw gezondheid en uw leven.

Meer gezondheid

Infrarood zorgt ervoor dat alcohol, nicotine, zware metalen en andere afvalstoffen het lichaam via transpiratie en via de bloedsomloop verlaten. Hierdoor wordt uw weerstand verhoogd.

Door het gebruik van een infraroodcabine profiteert u automatisch profiteert van deze voordelen:

- minder gewrichtspijn, spierpijn en atroseklachten

- minder kans op blessure tijdens sport of werkzaamheden

- minder kans op ontstekingen

- minder kans op huidaandoeningen, als eczeem en vermindering van psoriasis

- een positief effect bij suikerziekte, aderverkalking, hartritmestoornissen en hooikoorts

- algemene pijnbestrijding (inclusief lage rugpijn)

Meer energie door het gebruik van een infraroodcabine

Infrarood geeft u meer energie en kracht, doordat de hartspier en de bloedvaten passief worden getraind. Het gevolg:

- Minder vermoeidheid

- meer uithoudingsvermogen

- meer conditie

- een verbeterde nachtrust

- fit en slank blijven zonder intensieve training

Met infrarood meer schoonheid

Infrarood zorgt voor een maximale verbranding. Een volwassene kan in een half uur tijd maar liefst 600 tot 800 calorieŽn verbranden! Daarnaast zorgt infrarood voor een schone, elastische en gladde huid. Het gevolg:

- een lager gewicht

- een strakkere en mooiere huid

- een mooier lichaam

- betere opbouw van huidcellen

- sneller herstel bij acnť, eczemen, psoriasis en huidbeschadigingen

Meer geluk met een infraroodcabine

Infrarood zorgt ervoor dat u beter in uw vel zit. Het verhoogt de kwaliteit van uw leven en geeft u elke dag weer een nieuwe stimulans. Een half uurtje 's morgens in een infrarood cabine zorgt ervoor dat u zich de hele dag goed voelt. Het gevolg:

- meer plezier

- meer geluk

- meer kwaliteit van leven!

De zon is de bron van alle leven op aarde. De zonnestraling die het aardoppervlak bereikt bestaat uit ultraviolet licht (UV), zichtbaar licht en infraroodstraling (IR). Infrarood zorgt voor het warmte-transport van de zon naar onze aarde.

Infrarood heeft een aantal bijzondere eigenschappen. Zo verliest infrarood tijdens het transport door lucht nagenoeg geen warmte. Pas als de infraroodstraling een object raakt, wordt er warmte afgegeven. Hierdoor is het bijvoorbeeld warmer als er geen bewolking is. Daarnaast heeft een deel van de infraroodstraling, de zogenoemde lange golven, een indringende werking. Hierdoor wordt infrarood door ons lichaam (spieren en weefsel) opgenomen.

Alles wat leeft, groeit en bloeit heeft infraroodstraling nodig en straalt infraroodstraling uit. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om met speciale infraroodkijkers mensen en dieren in het donker op te sporen. De indringende werking van infraroodstraling zorgt voor opwarming van het lichaam en heeft een biologisch, thermisch en therapeutisch effect (zie ook wetenschap). Het lichaam reageert op infrarood door een versnelde bloedsomloop en transpiratie. Het lichaam ontspant, voert afvalstoffen af, bouwt weerstand op en geeft nieuwe energie.

Geschiedenis infrarood

William Herschel ontdekte in 1800 dat er in een bepaald gedeelte van het spectrum van licht er een verband bestond tussen licht en temperatuur. Hij was hiermee de ontdekker van het huidige infrarood. Sinds die tijd is er veel veranderd en wordt infrarood op allerlei gebied ingezet.

Zo heeft infrarood een positieve uitwerking op het menselijk lichaam. De infraroodstraling wordt geabsorbeerd door de huid en de onderliggende spieren en weefsels en heeft zowel een biologisch, een thermisch als een therapeutisch effect.

Biologisch effect: verhoogt de bloedcirculatie waardoor het lichaam meer zuurstof krijgt en afvalstoffen sneller worden afgevoerd

Thermisch effect: zorgt voor meer kracht en flexibiliteit van de spieren en weefsel

Therapeutisch effect: voorkomt en vermindert pijn en stijfheid en zorgt voor een sneller herstel bij diverse ziektes.

Wij ontvangen u graag in onze wellness- en fitness showroom, waar u vrijblijvend de infraroodcabines in het echt kunt ervaren, en waar onze specialisten u voorzien van een op maat gemaakt advies!

Uiteraard brengen onze specialisten graag een bezoek aan uw vestiging of staan wij ook buiten onze standaard openingstijden voor u klaar, u dient dan wel vooraf telefonisch of per email een afspraak te maken.

Sanden Fitness & Wellness projects
Kerkstraat 19-23 | 5401 BC Uden | Nederland
Telefoon 0031 (0) 413 256800 | Fax 0031 (0) 413 257730
email info@fitnesslifegezondheid.nl | website www.fitnesslifegezondheid.nl